Ha én ezt a Klubban egyszer elmesélem

„2015 és 2019 között a kisebb városok és a községek használtlakás-piaci forgalma gyorsan emelkedett, eközben a megyeszékhelyeké enyhén nőtt, Budapesté pedig évről évre jelentősen csökkent. Ennek megfelelően a főváros részesedése 30-ról 19%-ra esett vissza ezekben az években. (A használtlakás-piac nagyvárosi visszaesését az újlakás-eladások emelkedő száma is csak kisebb részben tudta pótolni.)” – írja már a KSH is.

Hiába mondtam a Klubban. Hiába mondtam nekik, hogy erről beszélni kéne. Baj lesz ebből. Baj lesz srácok. Én hirdetési oldal vagyok – mondták. Nekem nem kell érteni a lakáspiachoz. Nekem mindent megbocsát a lakáspiac. Reklámfelület vagy, nem szakértő – érveltek. A tévék sem elemzik a reklámidő kép- és hanganyagát. A nézőkre bízzák, hogy mit hisznek el és mit nem a reklámokból – hangsúlyozták. Elhittem. Nem én vagyok az ingatlanpiac, nem is kell értenem az ingatlanokhoz. Tényleg, a reklámozáshoz értek. A reklámpiachoz értek. A lakáshirdetések is reklámok, ha csak az én szempontból nézem. A hirdetőkkel el kell hitetnem, hogy nálam megéri reklámozni. Semmi más nem számít. A reklám hatékonysága nem az én felelősségem. Jó-jó ez így nem teljesen igaz. Mondtam a Klubban, hogy ha nem tudják eladni és kiadni a nagyvárosi ingatlanokat az még visszaüthet. De már megint kinevettek. Azonnal nekem szegezték a kérdést, hogy irgalmas szamaritánus vagy üzletember vagyok-e? Pénzt akarok csinálni vagy sem? A reklámpiac álmokat ad el az embereknek – nyomatékosították. Az emberek felesleges pénzköltéséből él az egész világ.

Én is abból tudok csak pénzt csinálni, amikor feleslegesen hirdetnek nálam lakásokat. Ha mindig csak azok hirdetnének, akiknek megéri, vagy csak azt hirdetnék, ami eladható vagy kiadható, akkor abból egy lakáshirdetési oldal sem élne meg

De figyelj, mi sem élnénk meg és tudod még a Klub sem létezhetne. Befolyást akarsz, hatalmat és pénzt? – kérdezték. Megkaptam mindent, de közben fogynak a lakáshirdetők és fogynak a lakáshirdetések is. Én meg folyamatosan azt állítottam, hogy minden a legnagyobb rendben. Még 2019 nyarán is arról beszéltem, hogy a magyar lakáspiac kirobbanó formában van, hirdessen, aki csak él és mozog. Pörgő és dübörgő lakáspiaccal kampányoltam égen és földön. Pokolra fogok ezért jutni, a Pokolra. Nem fog már nekem senki sem hinni. Nem fognak komolyan venni. Becsaptam az eladókat, becsaptam a vevőket, a bérbeadókat és a bérlőket.  Segíthettem volna nekik. Igen, képes lettem volna rá. Ha akartam volna, ha tényleg akartam volna, akkor mást mondtam volna, mást tettem volna. Ha akarnám, már a hirdetés feladásakor tudnék segíteni a hirdetőnek, hogy mire számíthat. Tudnám elemezni a hirdetéseket is. Minden lehetőségem adott, hogy tudjam a hirdetések látogatottsága mögött ki a lakásturista és a valódi lakásvásárló. Tudom, hogy az információtechnológia erről szól. Ezt várják el a hirdetőim és még a hirdetést nézegetők is. Vevőként és bérlőként én is nagyon örülnék, ha lenne olyan hirdetési oldal, ami a fejemmel gondolkodik és segít a hirdetések értelmezésében. Érthetnék a lakáspiachoz, ha akarnék. Érthetném a lakáspiacot, ha érdekelne. Minden adott hozzá. De a Klubnak más az érdeke. Nem lehetnék Klubtag, ha nem azt csinálnám, amit a Klub akar. Még az is lehet, hogy levágott lófejet is kapnék az ágyamba, ha szembe szegülnék velük. De a végén abba fogok belebolondulni, hogy nem használhatom ki a 21. század adta technológiai fejlődést. Lehet ez a céljuk? Csapdába csaltak? Azt akarják, hogy legyek gyenge és kiszolgáltatott, aki fél és retteg? Manipulálnak engem is? Azt akarják, hogy csak tőlük függjek és így teljesen az irányításuk alatt tarthatnak? Egészen addig, amíg a végén fillérekért felvásárolhatnak?

Ha én ezt a Klubban egyszer elmesélem - Az eladott és értékesítésre épült lakások száma 2007-2020

Mennyit ér egy olyan hirdetési oldal, ami megbízhatatlan adatforrás? Mennyit ér egy szavahihetetlen lakáshirdetési oldal? Mennyit ér egy hirdetési oldal, akinek folyamatosan fogynak az ügyfelei?

Egyre sebezhetőbb vagyok. Erre 2020-ról nem kiderült, hogy az én hirdetési területemet, a nagyvárosokat küldte teljesen padlóra. Van még ennél Lejjebb? Van, úgy érzem, van:

„2020-ban valamennyi településkategóriában mérséklődött a használtlakás-eladások száma, de Budapest részesedése még így is tovább csökkent. A fővárosban egyötödével kevesebb használt lakás cserélt gazdát, mint egy évvel korábban. A megyeszékhelyeken és a városokban 12, illetve 16%-os volt a forgalom csökkenése, míg a községekben nem érte el a 10%-ot.” – KSH szerint.

A Klub meg azzal jött, hogy beszéljek mindig a lakásárnövekedésről. Ha nőnek a lakásárak a hirdetők és hirdetést nézegetők maguk is meg lesznek győződve arról, hogy a magasabb lakásár több eladott ingatlant is jelent. De nem tudtak eladni a hirdetőim. Jó isten, hány embert húztam le, úgy hogy tudtam csak pazarolja a pénzét a hirdetésre. A Klubtagságért ennyire gerinctelen lettem? Ennyire. Szócső vagyok csupán, egy robot. Azt mondom, amit a Klub írásba ad. Csak arról beszélek és csak úgy, hogy a Klubot a lehető legjobban kiszolgáljam. Emiatt viszont egyre bizalmatlanabbak a hirdetőim. Lassan már a lakásturisták sem fognak komolyan venni. A hirdetéseim minősége és piacképessége csapnivaló. Nem teszek semmit. Nem fejlődök, nem haladok a korral, csak egyre mélyebbre süllyedek ebben a mocsárban.

6-7 éve álmokat kínálok, egy kuruzsló vagyok. Folyamatosan, megállás nélkül. Miket mondtam! Miket bizonygattam! Mik mellett érveltem ás álltam ki! És mégis miért? A Klubért. Félek. Félek magamtól. Félek a Klubtól. Félek a lakáspiactól. Félek a hirdetőktől. De mit csinálhatnék? Már nincs mit tenni. Ezt választottam. Végig csinálom. A Klub majd megvéd, a Klub majd segít. A lakáspiac és a hirdetők nem érdekelnek. A lakásárak nőnek, nem? Akkor a hirdetők és az oldal látogatói továbbra is elhiszik, hogy minden eladható, nincs is eladhatatlan ingatlan. Szuper, már annyira megijedtem. A lakásárak emelkedése mindenre gyógyszer. Lakásárak + lakáshitelezés, ezt kell nyomatnom:

„2021 II. negyedévében a 2015. évi bázison az Eurostat módszertana szerint számított összevont lakásárindex magyarországi értéke 194,7%-ot ért el, ez továbbra is a legmagasabb az adatot közlő országok közül.” – a KSH legfrissebb elemzése alapján.

Nem érdekel hány lakást adnak el. Nem érdekel hol adják el őket. Nem és nem érdekel. Elegem van ebből. Eddig sem érdekelt. Nem az én dolgom. Nekem csak az a fontos, hogy feleslegesen költsék az emberek a pénzüket. Csak a hirdetés számít, csak az.

Igaza van a Klubnak. Csak ez számít. A KSH-t sem értem minek beszél erről ennyit:

„A véglegessé vált adatok szerint 2020-ban 134 ezer lakást adtak el, 15%-kal kevesebbet, mint egy évvel korábban. Csökkent a lakáspiaci tranzakciók összesített értéke is, ennek 4710 milliárd forintot kitevő összege 6,3%-kal maradt el az az előző évitől.”

A Klub már eléggé ki van rá akadva. Már mindent megtettek azért, hogy a lehető legkésőbb tudjon adatokat publikálni. A magam részéről, amit tudok megteszek, hogy a KSH-nak egyre nehezebb dolga legyen. Ha rajtam múlna, a KSH lakáspiaci adatait (is) titkosítanám. Következőnek elő is adom majd a Klubban ezt a nagyszerű ötletem. Annyi mindent titkosítanak Magyarországon évtizedekre, a lakáspiaci adatokat miért ne lehetne? Vasárnap mindent meggyónok és azzal el is van intézve. Jaj de jó, úgy megkönnyebbültem. Pokolba a KSH-val! Éljen a Klub!Megjegyzés: Elképzelt szereplő elképzelt beszélgetése, elképzelt térben és időben. Ilyen nem létezhet és nem is létezik. Ha mégis, arról nem tudhatnánk semmit.

Kép: Ingatlanműhely

Forrás: ksh.hu , Lakáspiaci árak, lakásárindex 2021. II. félév, Megjelent: 2021. november 10.

Az építő kritika szellemében a vitaindító bejegyzés kommentelhető, továbbgondolható. Csak hangosan gondolkodunk, ezért a tévedés jogát fenntartjuk. A témával kapcsolatban további kérdéseikre szívesen válaszolunk. Keressenek minket, csatlakozzanak hozzánk Facebook oldalunkon.

Kérjük, figyeljenek ránk, mert mi figyelünk Önökre.

Köszönjük.

Ingatlanműhely

További érdekességek

Értesítés
Visszajelzés
guest

0 Hozzászólás
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás