Rólunk

Az Ingatlanműhely egy vállalati társadalmi felelősségvállalás része, a BPartner Ingatlankezelő Zrt. pro bono piackutató és kockázatelemző alkotóműhelye. Az Ingatlanműhely elsődleges célja a figyelemfelkeltés. Jó kérdéseket teszünk fel, amire gyakran még mi sem tudjuk a választ.

Jó kérdés nélkül nincs jó válasz

2010 novembere óta jelennek meg nyilvánosan lakáspiaci témájú elemzések, vélemények és kritikák is. Sok száz munka, sok ezer munkaóra van az oldal mögött. A friss munkák és vélemény cikkek mellett archívumunk is bizonyítja, hogy az idő múlásával egyre inkább van értelme és létjogosultsága a magyar lakáspiac kutatásának és elemzésének. Sajnos, nem tanulunk a magyar lakáspiac történelméből, de legalábbis nagyon hiányosak az információink róla.

Az Ingatlanműhely egy adatbázis

Nem barátkozunk, mindenkitől tartjuk az egy lépés távolságot, mert az ingatlan önzővé tesz. Érdeksérelem és érdekellentétek nehezítik a munkánk. Megsértődnek ránk, amikor felhívjuk a figyelmet például általános tévhitekre, személyes tévedésekre, pofátlan, néha már gátlástalan üzleti és politikai célokra.

A lakáspiac irracionális és irracionálisan viselkedik benne minden ember

Ez minden lakáspiaci kockázat alapja. Az otthonainkra sok veszély leselkedik. Ameddig a lakhatás nem alapvető emberi jog, addig nem érezhetjük magunkat mindig biztonságban. Az Ingatlanműhely Magyarországról beszél – arról a helyről – ahol és ahogyan élünk. A lakáspiacon és a lakásviszonyainkon keresztül az ingatlan az a bizonyos közös nevező, ami mindenkit összeköt. Az Ingatlanműhely mindenkiről és mindenkihez szól, de senkinek sem képviseli az érdekét.

Az ingatlanmuhely.com egy szenvedélyes és elhivatott, reklámmentes oldal.