Ingatlanközvetítő dotkom

A hazai lakáshirdetési piacról néha vannak hírek. Ezek többsége üres fecsegés, vagy ne adj isten szentimentális melodráma. Itthon kétség kívül egyetlen egy szereplős a piac. Nem kell elhinni azt, hogy egy ekkora piac egyáltalán elbír több hirdetési felületet ennél. Voltak kezdeményezések és talán lesznek is, de önmagában az, hogy egy üzlet mögött van pénz, talán még szakértelem is és tenni akarás, az sem garancia a sikerre.” – írtuk 2016 januárjában.

A tételmondat, miszerint egyszereplős a lakáshirdetési piac és nem is bír el többet, azóta sem  lett megcáfolva

Megsértődni meg lehet rajta. Rá lehet vágni, hogy ez hülyeség. Ezek semmit sem vesznek el a mondat igazságtartalmából. Továbbra is azt javasoljuk azoknak, akik ingatlanhirdetési oldalt szeretnének maguknak, hogy vegyék meg az ingatlan.com-ot. Az okos ember más hibájából tanul. Mennyi időre is csúfos bukásra van még ahhoz szükség, hogy ezt itthon megértsük? Sírva nevettünk fel, amikor tavaly nyáron az OTP Bank gondolta úgy, hogy jótékonykodik egyet ezen a piacon és eléget annyi pénzt, amennyit csak tud, hogy megmutassa, lehet veszteséggel is hirdetési oldalt működtetni. Lehetni lehet, csak mi értelme van? Ezt a kérdést nem azért tesszük fel, mert annyira szimpatikus a lakáshirdetési monopólium. Dehogy tetszik! Ebben a kicsi országban pont az a legrosszabb, hogy mindennel így van. Egy, aki mindent visz. Marha unalmas, hogy mindenféle monopóliumok árnyékában kell leélni az életünket. Elintézhetnénk azzal az egészet, hogy nincs itt semmi látnivaló. Csak van itt még egy érdekesség, amire pontosan négy éve hívtuk fel a figyelmet.

A szemfülesebb érdeklődők észrevehették már, hogy a hirdetési oldalak az ingatlanosok ingatlanosai valójában. A hirdetési oldalak az ingatlanosokból élnek, így ezért ezen nincs mit csodálkozni.” Nem elég, hogy pici ez az ország és egyszereplős a hirdetési piac, a lakáspiacunk is törpe. A 2008 előtti és utáni magyar adásvételek száma nem említhetőek egy lapon. Majd jött 2018 és újabb pofont kaptak a piaci szereplők. Úgy néz ki, hogy 2018 az utolsó év volt, amikor egyszerre annyi lakást tudtak eladni egy évben, mint akkor. A hirdetési oldal szemében ezért felértékelődtek az ingatlanközvetítők, akik mindig hirdetnek, kényszerben vannak, nem tehetnek mást. Az ingatlan.com-nál az ingatlanos simogató funkció szintet lépett.

Hiába egyre több az ingatlan Magyarországon, az adásvételek száma ezzel fordítottan arányos

Egy monopólium ezt jól látja, csak maximum nem beszél róla, mert miből él egy hirdetési oldal? A hirdetőkből és nem az eladott ingatlanokból. A legtöbb hirdetést az ingatlanközvetítők biztosítják. A monopólium így tett egy nagyobb lépést, amiből az ingatlan.com név kevésbé illik már rá. ingatlanközvítő.com lett belőle, ahol minden is az ingatlanosokról szól. Végülis egy jópofa ingatlanos közösségi oldal, ahol az ingatlanközvetítő otthon érezheti magát. Annál jobban érezheti magát minél többet fizet – természetesen.  A hirdetési oldal már nem is a hirdetésekben, hanem ingatlanosokban méri magát, ott is érzékeny patikamérlegen mérve, hogy ki mennyit is hoz a konyhára. A logika ismerős lehet az oldalon található hirdetések logikájából. Nem az a fontos, hogy melyik a piacképes vagy releváns hirdetés, hanem az, hogy melyik hirdetés költsége magasabb. Tehát az ingatlanosoknál sem az számít, hogy ki mihez ért vagy nem ért, hanem az, hogy mennyit fizet. A több pénz több figyelmet jelent. Ez nagyon ingatlanos amúgy. A látszatra épülő vállalkozó és vállalkozás világa. Elő kell csak adni a nagymenőt és máris nagymenő lehet valaki. Pénzkérdés csupán, semmi több.

Virítsd a lóvét és mindjárt valaki lehetsz az ingatlanközvetítő.com-nál

Csakhogy az ingatlanosok nem egymásnak adják el a lakásokat, hanem nekünk. Ezért jogosan merül fel a kérdés, ha a hirdetési oldalból mára egy „ingatlanközvetítőkereső” lett, akkor ez most mit is jelent nekünk, vevőknek vagy éppen eladóknak? Ebben az ingatlanos Kánaánban hol van a mi helyünk? Az ingatlanközvetítő oldalnak közvetve és közvetlenül is mindent meg kell tennie ügyfeleiért, az ingatlanosokért. Statisztikák, hírek, sajtóközlemények, pr és marketing, ahol a lényeg a lényeg : -) Csak azt mondhatja, amit az ingatlanosok is mondanának nekünk. Pont annyit tudhat, mint amennyit egy ingatlanos is tudna. Pont annyira megbízható és kiszámítható, mint a magyar ingatlanközvetítők. Mi sem tehetünk már különbséget az ingatlanosok és az ingatlanközvetítő.com között. Az ingatlanközvetítő.com-on az ingatlan csak a csali, minden út a közvetítőkhöz vezet.


Kép: Ingatlanműhely

Az építő kritika szellemében a vitaindító bejegyzés kommentelhető, továbbgondolható. Csak hangosan gondolkodunk, ezért a tévedés jogát fenntartjuk. A témával kapcsolatban további kérdéseikre szívesen válaszolunk. Keressenek minket, csatlakozzanak hozzánk Facebook oldalunkon.

Kérjük, figyeljenek ránk, mert mi figyelünk Önökre.

Köszönjük.

Ingatlanműhely

További érdekességek

Értesítés
Visszajelzés
guest

0 Hozzászólás
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás