Téved a 10+10 milliós CSOK szűrő!

Figyelem, hibás az ingatlan.com CSOK 10+10 milliós szűrője. január 7-én késő délután jött a hírlevél a .com-tól, hogy örömmel jelentik be az új szűrési lehetőséget, ami nagyon hasznos az eladóknak és vevőknek egyaránt. De csalódást okozott a kipróbálása, mivel csak a méret (társasházi lakás 60 nm felett, családi ház 90 nm felett) és az ingatlan állapota alapján (új építésű) faék egyszerű adatbázis szűrést alkalmaztak. Ez a kapkodás egy szakmai hiba és szolgáltatói tévedés is egyben (= verseny és üzleti hátrány),  az adatbázis minőségével nyilvánvalóan gond van, mert nem minden új építésű, amit annak hirdetnek. Új építésűnek csak az minősülhet, amit még sosem adtak el eddig. De több olyan ingatlant is hirdetnek, amit az elmúlt években építettek és most újra értékesítsenek, de már használt ingatlannak minősülnek, nem új építésűnek. Sőt, vannak olyan felújított lakások is, amit újként hirdetnek. Ennek a kockázatnak a felelősségét ezzel együtt a vevőre hárítaná át a szolgáltató. Nem túl elegáns megoldás. Pedig illene tisztában lenni a saját adatbázisának a gyenge pontjaival, amire nem mentség, hogy felhívja a figyelmet, mindig egyeztessünk az eladóval.

Akkor mi értelme az egésznek? Az ingatlan.com-nak kellene egyeztetnie a hirdetőivel, hogy a vevőknek már ne kelljen.

Ahol nem valósak az adatok, ott téves eredményt adhat a szűrés. Ezt vegye figyelembe mindenki, aki használja majd a szűrőt. Bízunk benne, hogy a .com jól használja majd fel a hátralévő időt. Ezzel talán elindulhat a saját adatbázisának a valódi megismerése, a hirdetések valódi minősítése, mert addig nehezen feldolgozható és túl sok hibára derülhet még fény. Pl. arra, hogy az ingatlanok mérete sem mindig valós.

Ismét egy újabb kérdés, hogy hogyan tudja majd rábírni a hirdetési oldal a hirdetőket, hogy valós és pontos adatokat adjanak meg.

A hirdetőkkel van a baj, nem vevőkkel. Igenis, a hirdetők feladata az, hogy végre elinduljon a hirdetésekben a valódi információk megosztása, a sok félrevezető, becsapó, megtévesztő bugyuta stílus helyett.

Itt derül ki ugyanis, hogy hiába tűnt egyszerűnek a szűrés két paraméter alapján, a valóságban az adatbázis sajnos tele van hibákkal és téves adatokkal. Erre a vevők is képesek lettek volna (méret és állapot alapján szűrni) a plusz egy gomb inkább a tehetetlenség jelének tűnik, nem a megoldás keresésé. Először meg kellene tisztítani, rendet kell tenni, különben semmi értelme így a szűrésnek. Várjuk, hogy mit lép a .com, mert ez elég „dekadens és polgárpukkasztó új funkció”.


Az építő kritika szellemében a vitaindító bejegyzés kommentelhető, továbbgondolható. Csak hangosan gondolkodunk, ezért a tévedés jogát fenntartjuk. A témával kapcsolatban további kérdéseikre szívesen válaszolunk. Keressenek minket, csatlakozzanak hozzánk Facebook oldalunkon.

Kérjük, figyeljenek ránk, mert mi figyelünk Önökre.

Köszönjük.

Ingatlanműhely


További érdekességek

Értesítés
Visszajelzés
guest

0 Hozzászólás
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás