Nye/remény

Budapest, kinek csak Buda, kinek csak Pest. Vennél? Légy résen, figyelj oda, nagyon megváltozott ez a hely, értéket találni kész csoda. Budapesten annyi az eladhatatlan, a trágya, mint ha az ember szmokingban és csokornyakkendőben egy disznóólban járna.

Vigyázzak? Vigyázzál! Dumáljuk át, mint barát és ellenség, akár. Sírhelyet keresel vagy egy új otthont, sírba is kerülhetsz, mindjárt elmondom. Eladhatatlanok, ingatlanok, a lakáspiac temetője és így tovább, most már vágod. Kezdődik, ahol másnak az élet véget ér, ott kezdjek egy új életet élni, én? Budapest a város, amit szeretek, a hely, a ház, az otthon, nekem az élet. Megyek, nézek, kérek, félek, merre menjek, mondjam, érted! Keresek, csak keresek, csak keresek. Venni kell, ingatlant, venni itt, nincsen B-terv, veszek akkoris, ha nincs mit. Fura, megszédültem, lejt az utca, ijesztő alagút jobbra balra. Nem arany, nem fénylik, mégis 120 vagy harminc milla ez a kégli. Hány éve is hirdetik? Ez az, segítesz, ha van egy kis gondom, igen távol van még az itthon. Ott a Google utcakép, 5, azaz öt év. Jól érzed, arcodra fagyott a mosoly, megállt a lélegzet, mikor, hol.

Őszintén, ne te légy a palimadár, ne vedd meg azt, ami másnak sem egy vár. Ég és föld között a vágy, a nap a szemedbe süt, fordulj el, ne nézz vissza, csak menj tovább. Az a kapu, az a rózsa, az egy más világ, az a másvilág. Áhh milyen meredek lépcső, ingatlan, befektetés, anyagi csőd, a szívbe kés, tőr. Gondterheltnek tűnsz, más baját miért vennéd át. Tehermentes? A tulajdoni lap ahhoz biza kevés lesz. Jól csengő utcanév, szép házszám, tudod ennél jóval több egy ingatlan pont komám. Ablak, tető, ajtó, fal, felújítanád, de hiszen bontani kell hamar. Az nem kert, az telek, aminek van két oldala, nyugat és kelet. Északra is néz, délre is lát, szomszédokat veszel, nem körpanorámát. Családi ház, aha persze, az életed valóságshow lesz, nem privát, hát. Tároló az, nem külön garázs, egy darázsfészek, vita és parázs.

Eladó az eladó, tábla a nyakában, vagy nézd, mégis csak hurok van, látom. Ha megveszed, te leszel az eladó, nyakadon a hurokkal, hogy eladó. A lakáspiac a szék, te meg rá állsz, hogy akasszatok fel, szép. Eladó a vevő pénze, eladó a rossz ingatlan, eladó a vevőért, mert éppen nincs jobb érte. Rossz ingatlant ne vegyél, a rossz ingatlan remény, a jó ingatlan nyeremény. Van pénz, de nincs szerencse, vak vagy – figyelmeztetlek – amit látsz szellem-e. Vevő vagy, nem eladó, pénzed van, nem ingatlanod eladó. Vigyázz rá, menj inkább haza, a rossz ingatlan nem ingatlan, csak egy drága csapda. A rossz ingatlan enni kér, felfal téged is, mindig éhes, kell neki, hogy félj.

Gondolkodni, venni, nem fordítva, sírni, mi. A pénz rossz tanácsadó, vele álmodsz, elköltöd, naés ez az ember, ez az evolúció.  A család, a gyerek, örökzöld indok, remek. Pár év, a gyerek felnő, a rossz ingatlan rossz marad, nem segít az idő.  Az idő a legokosabb vevő, az idő, az idő, az idő. Kapkodsz, rohansz ész nélkül mész előre, hátra, fel-le ugrálsz, mint prizmában a fény. Nyerj időt, az is nyeremény.  Pihenj, aludj egyet, magas a vérnyomásod, gyakran vagy rosszul, félre ver a szíved. A nyugalom a jó ingatlan ára és értéke, vedd meg, amikor tudod és nem, amikor akarod, végre. Ez a titok, hallod, tik-tak, tik-tak, tik-tak.


Kép: Instagram

Az építő kritika szellemében a vitaindító bejegyzés kommentelhető, továbbgondolható. Csak hangosan gondolkodunk, ezért a tévedés jogát fenntartjuk. A témával kapcsolatban további kérdéseikre szívesen válaszolunk. Keressenek minket, csatlakozzanak hozzánk Facebook oldalunkon.

Kérjük, figyeljenek ránk, mert mi figyelünk Önökre.

Köszönjük.

Ingatlanműhely

További érdekességek

Értesítés
Visszajelzés
guest

0 Hozzászólás
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás