A budapesti újlakáspiac múltja – Déjá vu

Itt a tavasz, de nem csak a természet, hanem a lakáspiac is ébredezik, hosszú álmából. Ilyenkor nem csak ismerős szavakat, spekulációkat, jövőbe látó nagy ívű gondolatsorokat, esetleg már most mindent túlértékelő ténymegállapításokat látni, hanem ismerős arcokat is. A Google elvileg mindenki barátja, de vannak kivételek, akiknek kimondottan az ellensége tud lenni manapság. Az ex-Autókeres Aradi Ferenc (Megjegyzés: a link 2022. július 14-én ellenőrizve már nem volt elérhető) ma éppen a portfolio.hu-nak nyilatkozott. De mielőtt megnéznénk pontosan mit mondott, nézzük meg miért is volt fogalom az Autóker Budapesten. A sikertörténet nem a belvárosban kezdődött, hanem a 13. kerület Újlipótvárosban (Újlipócia), a Czézár Ház megépítésével és átadásával 2002-ben (316 db lakás). Majd 2003-ban követte a Kleopátra Ház ( 446 db lakás). A Czézár Ház szomszédjában épült meg a Római Kert 2004-ben (380 db lakás).

A Marina Partról pedig szinte már minden budapesti hallott már. 2003-ban kezdték meg az első ütem értékesítését és 2005 végétől költöztek be az első lakók (224 db lakás). Ez a projekt a második (275 db lakás) és harmadik ütemmel (350 db lakás) ki is fulladt. A 4. ütemet (Marina Part Premium) a mai napig még értékesítik (294 db lakás), ahogy az 5. ütem (Marina Bay, 42 db lakás) fantázia néven egyelőre csak egy betontorzó. Elvileg 6. ütemet is terveznek, de ahhoz valószínűleg a 4. és 5. ütemet sikeresen értékesíteni kellene, az 5. ütemet pedig fel is kellene valamikor már építeni. A betontorzó 5 éve ott áll elhagyatottan. De az Autóker a 13. kerületi fejlesztések mellett a 6. kerültben is társasházakat épített. 2004-ben adta át a Heléna Házat (53 db lakás), 2005-ben adták át a Király Udvart (140 db lakás), 2006-ban pedig a Léda Házat (57 db lakás). A Ház a Szinyei Merse utcában projektjét késéssel, de 2008-ban átadták (200 db lakás). A Gozsdu Udvar (249 db lakás) volt az utolsó nagyszabású belvárosi fejlesztése a cégnek, amit 2008 nyarán adtak át, hat év munkája után. Összefoglalva, az Autóker a modern Magyarország újépítésű lakáspiacának az úttörője volt, a mögötte lévő emberek, köztük Aradi Ferenc is, pedig mesterien időzítették a fejlesztéseket, amiket utána nagy sikerrel értékesítettek. A Marina Part negyedik üteme kivétel ez alól, mert azt már elsöpörte a magyar lakáspiac lassulása 2008-ra, majd 2009-től pedig teljesen új piaci helyzet alakult ki. Viszont a vállalkozás és az értékesítésért felelős Aradi Ferenc 2002 és 2009 között közel 3000 db (!) új lakást épített fel, aminek a 90%-át minden különösebb gond nélkül értékesítették. Ezt azért volt fontos tisztázni, mert mielőtt még vád érne, hogy nem tartjuk tiszteletben ezt az eredményt, ez úton is megerősítjük, hogy ez a munka nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a budapesti lakásállomány minősége megváltozzon.

De ez a történet sem lehet fekete vagy fehér. Ahogy lassult a piac, úgy lett egyre nyilvánvalóbb, hogy az újlakások piaci átlag felett történő értékesítése nem csak egyre nehezebb, de egyre kockázatosabb is a vásárlók számára. A mai cikkben Aradi Ferenc a Gozsdu Udvar sikeréről beszél, pedig az a vállalkozás egyik igen komoly fiaskója. A lakásokat szinte csak és kizárólag külföldieknek értékesítették külföldi lakáskiállításokon (property show). A vásárlók döntő többsége ír volt, akik 2400-2800 Euró/m2-áron és nagy reményekkel vásároltak 2005-ben. Nem csak nagy felértékelődést vártak, hanem magas bérleti díjakat is. Ez az álom 2009-ben teljesen szertefoszlott. Voltak, akik azonnal menekültek a lakásukból, ahogy átvették őket, mert már érezték, hogy baj van. Voltak, akik szerencsét próbáltak, kivártak és pár éven belül értékesítettek. A Gozsdu Udvar persze pár év alatt egy népszerű találkozó hely lett, így a lakások hosszú távú bérbeadása helyett megjelentek a turistalakások a házban. Erről beszél Aradi Ferenc, hogy milyen pozitív jel, pedig elsősorban inkább egy kényszermegoldás lett. A ház átadásakor az összes tulajdonos kapott egy levelet, miszerint szeretnék tőlük kibérelni a lakást, hogy tovább adhassák turistáknak. Vagyis maga az ötlet már az első pillanatoktól élt, amit az összes tulajdonos visszautasított, így nem is lett belőle semmi. De a kényszer nagy úr. Így ma a Gozsdu Udvar olyan társasház, ami csak részben felel meg ennek a fogalomnak. Az eredeti értékesítési ár euróban pedig még mindig nagy kérdőjel. Az európai honfitársainkat (ne hívjuk őket külföldieknek) egyszer csúnyán át lehetett verni. Így Aradi Ferencnek talán óvatosabban kellene fogalmaznia, amikor a Gozsdu Udvarról beszél és az európai honfitársaink Budapestbe vetett bizalmát méltatja. Az ő szájából valahogy olyan hiteltelen ez az egész. Hiába alapított új céget barátjával (Ehud Amir-ral, az Autóker egykori vezetőjével, aki még 2007-ben hagyta ott a céget és bízta barátjára). Mi jól emlékszünk arra a „négyszögletasztal-beszélgetésre”, amikor éppen a Gozsdu Udvarban, a Király utca és Dob utca közötti hét házban nem volt gázszolgáltatás (ez kétszer fordult elő:

”Egy biztos, a felújított hét házas épületegyüttes nagy része lakatlan, az egyik lakó azt mondta, hogy a tízlakásos házában kettő lakott, a többi üres. Aradi Ferenc szerint ennél sokkal több lakás lakott a Gozsdu-udvarban, csak azért tűnnek üresnek, mert külföldi üzletemberek lakják, akik nincsenek mindig ott.”

Rá lehetett húzni a csúnya és gonosz „külföldiekre” vagy éppen az ingatlankezelőkre a balhét akkor. De még is csak az a társasházkezelő sikkasztott (amit a fejlesztő választott ki, nem a vevők) és hagyta ott a társasházakat (mert a Gozsdu Udvar 4 társasházra van bontva) súlyos tartozásokkal, ami miatt a közös költséget duplájára kellett emelni 2014 januárjától, előtte pedig még egy jelentős pótbefizetést is kellett fizetni lakásonként (2012-decemberétől 3000 Ft/m2). Ez ebből a cikkből teljesen hiányzik, de Google a mi barátunk, nem Aradi Ferenc. Ahogy az Autóker Holding, úgy ő is csak árnyéka egykori önmagának.


Az építő kritika szellemében a vitaindító bejegyzés kommentelhető, továbbgondolható. Csak hangosan gondolkodunk, ezért a tévedés jogát fenntartjuk. A témával kapcsolatban további kérdéseikre szívesen válaszolunk. Keressenek minket, csatlakozzanak hozzánk Facebook oldalunkon.

Kérjük, figyeljenek ránk, mert mi figyelünk Önökre.

Köszönjük.

Ingatlanműhely


További érdekességek

Értesítés
Visszajelzés
guest

0 Hozzászólás
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás