Csalódás-faktor

A bizonytalanság az az állapot, amikor nem álmodunk, hanem ébren vagyunk – definiálhatnánk vérvörös, tanninos iróniával. Az IMF-et sok kritika éri, talán nem is alaptalanul. A legfrissebb videó könyvének a trailere mégis gyermeki egyszerűséggel hívja fel a figyelmet a világunk nyilvánvaló és elsőszámú kockázatára. A nemzetközi szervezet újra felteszi a kérdést a bizonytalanság gazdasági növekedésre gyakorolt hatásairól. Vissza-vissza térő jelenség, ami akkor is átszövi hálójával a legbensőbb érzéseinket, amikor azt hisszük mindenről a legnagyobb bizonyossággal, meggyőződéssel gondolkodhatunk. A bizonytalanság a csalódás-faktor szuperszegmentális alapja, akusztikája egy sajátságos vizuális élménytartománynak.

A bizonytalanság primitív humanizálása biztos út a bukáshoz.

Az antropomorf bizonytalanság az emberi elme addiktív vakságfokozója. Azt hisszük beszélhetünk, fohászkodhatunk hozzá, meggyőzhetjük – vagy ami még a Szirének csodálatos énekénél is csábítóbb – azt akarjuk hinni, hogy azt súgja a fülünkbe, amit ellenállhatatlanul hallani szeretnénk.

A bizonytalanság értékrendszertől, kultúráktól független, emberfeletti, globális, monoteista vallás, ami nem választás és nem is hit kérdése.

Ez az ismert és ismeretlen világunk „ötödik létező” mindennek lényegét alkotó eleme, amihez csak viszonyaink különböztetnek meg egymástól.


Az építő kritika szellemében a vitaindító bejegyzés kommentelhető, továbbgondolható. Csak hangosan gondolkodunk, ezért a tévedés jogát fenntartjuk. A témával kapcsolatban további kérdéseikre szívesen válaszolunk. Keressenek minket, csatlakozzanak hozzánk Facebook oldalunkon.

Kérjük, figyeljenek ránk, mert mi figyelünk Önökre.

Köszönjük.

Ingatlanműhely


További érdekességek

Értesítés
Visszajelzés
guest

0 Hozzászólás
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás